Vágólapra másolva!
A hivatásos boksz rajongói nagyszerű évindítónak tartják Shane Mosley és Antonio Margarito január 24-i összecsapását, amelyet Los Angelesben rendeznek meg.

A színhely - a 20 ezres sportcsarnok, a Staples Center - mindkét öklözőnek tökéletesen megfelel, hiszen az amerikai Mosley, a korábbi négyszeres világbajnok egyfelől gyakorta tréningezik Los Angelesben, mivel a közeli Pomonában él, a mexikói, közelebbről tijuanai illetőségű Margarito pedig előszeretettel készül fel mérkőzéseire metropolisz melletti Montebellóban

Jóllehet a meccs keddi, hírverő sajtótájékoztatóján mindketten alapos verést ígértek a másiknak, a szópárbaj nem lépte túl a profi boksz ilyesfajta rendezvényein még elfogadott határokat. Sőt Mosley kifejezetten szellemesen fogalmazott, amikor fricskaként ezt mondta:

"Ha Margarito azt gondolja, hogy nagyobb harcos nálam, és ezt el is hitte, akkor őt becsapták... Ezt a ringben is bizonyítom majd neki, amikor elkapom a grabancát."

A januári ütközet nemcsak érdekesnek ígérkezik, de komoly tétje is van, hiszen Mosley újfent világbajnok akar lenni, míg Margarito jelenleg is az: a Tijuanai Tornádó őrzi a vb-övet a tekintélyes Bokszvilágszövetségnél (WBA) a váltósúlyú kategóriában.

Ami hivatásos pályafutásukat illeti, a 37 éves Mosley 50 meccséből ötöt vesztett el, 45 győzelméből 38-at kiütéssel szerzett, míg a 30 esztendős Margarito ugyancsak 5 vereség mellett 37 - benne 27-et KO-val megnyert - győzelmet számlál.