Vágólapra másolva!
A gyenge rajtot követően összekapta magát az AS Roma, amely a Bajnokok Ligájában végül csoportelsőként jutott tovább, és a Serie A-ban is feljött a tizedik helyre. Ha a csapat megnyeri elmaradt mérkőzését, akkor akár hetedik is lehet. A formajavuláshoz a sérültek felépülése is nagyban hozzájárult, a védelem tengelyében például a bajnokság elején hiányzott Philippe Mexes hétről hétre remek teljesítményt nyújt - nem csoda, hogy az utóbbi időben több más klubbal is kapcsolatba hozták.

A francia hátvéd iránt elsősorban az AC Milan érdeklődik, legalábbis az olasz lapok szerint: a piros-feketék hátsó alakzata veterán játékosokból áll, így a római védő leigazolása lehetne a fiatalítás első lépcsőfoka. A milánói egyesületnél azonban cáfolták, hogy bejelentkeztek Mexesért, mint ahogyan a hátvéd ügynöke is azt mondta, hogy eddig semmilyen hivatalos érdeklődés nem történt, ráadásul képviseltje remekül érzi magát a fővárosban, és esze ágában sincsen távozni. Ennek ellenére a napokban újabb sztárklubbal hozták kapcsolatba a játékost, állítólag az Arsenal szeretné megszerezni. Az Ágyúsoknál a legtöbben biztosra veszik William Gallas távozását, így Arsene Wengernek szüksége lehet egy tapasztalt középhátvédre - márpedig Mexes fiatal kora ellenére is annak számít.

További átigazolási hírek:
A Sochaux török csatára, Mevlüt Erding 2013-ig meghosszabbította szerződését. Az Energie Cottbus az osztrák Austria Kärnten brazil csatárával, Adival erősítene. A Borussia Dortmund argentin támadóját, Diego Klimowiczot a Borussia Mönchengladbach szeretné megszerezni. A spanyol lapok szerint a Real Madrid érdeklődik az Internazionale brazil szélsője, Mancini iránt. A Szpartak Moszkva horvát kapusát, Stipe Pletikosát a Fulham szemelte ki. A Toulouse argentin védőjét, Mauro Cettót a Bologna csábítja. Az AC Milant a Sampdoria védőjével, Angelo Palombóval hozták kapcsolatba.