Év végével lehúzza a rolót az Abit

Vágólapra másolva!
Az egykor szebb napokat látott legendás alkatrészgyártó ez év végével beszünteti tevékenységét, ezzel egy nagy név tűnik el a PC-s alaplap-piacról.
Vágólapra másolva!

2008. december 31-gyel beszünteti tevékenységét az egykor PC-s alaplapjairól híressé vált, két évtizedes múltra visszatekintő tajvani Abit. A cég már korábban bejelentette, hogy kiszáll az alaplapgyártásból, de ennek pontos időpontja mostanra véglegesítették, és bukása a korábbi pénzügyi kudarcokra vezethető vissza.

Az Abit mind Intel-, mind AMD-alapú rendszerekhez gyártott alaplapokat, amelyeket főleg azok vásároltak, akik otthon építettek vagy tuningoltak számítógépet. A cég termékei sokrétű beállítási lehetőségeik révén jó alapot biztosítottak ehhez, és főleg az ezredforduló utáni években voltak népszerűek, még a noteszgépek tömeges elterjedése előtt.

A cég sikerei csúcsán grafikus kártyát és hangkártyákat is gyártott, de később pénzügyi zavarba került, amiből nem tudott kilábalni. Miután legjobb mérnökei elhagyták a céget, azt az USI nevű elektronikai vállalat vásárolta fel, de nem tudott rajta segíteni. Az Abit utolsó napjaiban az alaplapok mellett olyan tömegterméknek számító cikkeket is fejlesztett, mint például a digitális képkeretek, jövőre viszont már ezek a termékei sem frissülnek a hírek szerint.