Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójának párharcai közül kiemelkedik az éllovas FC Liverpool londoni vendégjátéka az ötödik helyezett Arsenallal szemben, míg Spanyolországban két rangadót is rendeznek, a címvédő Real Madrid a második Valenciát fogadja, az éllovas Barcelona pedig a negyedik helyen álló Villarreal vendége lesz.    

Az Arsenal és a Liverpool egyformán legyőzte a jelenlegi sorozatban a két nagy riválist, a Manchester Unitedet és a Chelsea-t, az Arsenal ugyanakkor hullámzó teljesítményt nyújtott papíron gyengébb együttesekkel szemben, emiatt nyolcpontos hátrányba került vasárnapi ellenfelével szemben. Egy győzelemmel jelentősen javítana helyzetén.

Ugyancsak rangadónak számít a tabellán második Chelsea és a hetedik Everton liverpooli összecsapása. Halmosi Péter csapata, a Hull City Fülöp Márton alakulatát, a Sunderlandet fogadja, míg Gera Zoltán Fulhamje a Middlesbrough-val játszik hazai közönség előtt.

A Manchester United Wigan Atheltic elleni mérkőzését később rendezik, mert az MU a klubvilágbajnokság döntőjében lép pályára vasárnap.

Premier League, 18. forduló
szombat:
Blackburn Rovers - Stoke City 16 óra
Bolton Wanderers - Portsmouth 16
Fulham - Middlesbrough 16
Hull City - Sunderland 16
West Ham United - Aston Villa 18:30

vasárnap:
West Bromwich Albion - Manchester City 14:30
Newcastle United - Tottenham Hotspur 16
Arsenal - Liverpool 17

hétfő:
Everton - Chelsea 21