Egyezség a közszolgák kompenzációjáról

Vágólapra másolva!
Péntek hajnalban egyezség született az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és kormány között a közszféra 13. havi illetményének kompenzálásáról, amelynek eredményeképpen a január 12-re meghirdetett sztrájkot a szakszervezetek nem tartják meg - jelentette be napirend előtt Simon Gábor, a kormányzati oldal szóvivője, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) államtitkára az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) plenáris ülésén.
Vágólapra másolva!

A tárgyalások során a tárgyaló felek rögzítették, a közszféra dolgozói a 13. havi illetmény 2009. évi felfüggesztése helyett havi bruttó 180 ezer forintos illetményig teljes kompenzációt kapnak havi 8,33 százalékos mértékben, az említett határ felett pedig havi bruttó 15 ezer forint jár - ismertette a részleteket Herczog László, a szaktárca szakállamtitkára.

"Amit aláírtunk az nem megállapodás, de lehetőséget teremt a későbbi megállapodásra" - közölte Varga László. A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke szerint a "most született egyezség egy olyan fegyverszünet, amely értékesebb lehet egy rossz békeszerződésnél".