Vágólapra másolva!
A Blackburn Rovers a hét végén megnyerte első bajnokiját új edzőjével, Sam Allardyce-szal, de a Stoke City elleni mérkőzésen hiányzott a csapatból az első számú támadó, Roque Santa Cruz. A paraguayi sérülés miatt hagyta ki a mérkőzést, de az angol sajtóban folyamatosan tartják magukat azok a vélekedések, miszerint a csatár januárban elhagyja a klubot.

Santa Cruz az előző idényben fantasztikus teljesítményt nyújtott, pedig az volt az első szezonja a Premier League-ben. A jelenlegi bajnokságban azonban mindössze három találatnál jár, részben ennek is köszönhető, hogy a Blackburn a kiesés ellen küzd. A múlt héten kinevezett Allardyce pedig híres arról Angliában, hogy szeret üzletelni a játékospiacon, és most olyan jelentős összeget kérhetne a csatárért, amiből akár három-négy új focistát is igazolhatna.

Santa Cruzt elsősorban a Manchester City csábítja, ahol az előző szezonban még a Blackburn Rovers trénereként dolgozó Mark Hughes a mester. Ő remekül ismeri a paraguayi focistát, és szívesen dolgozna ismét vele, ráadásul a jelenlegi támadói közül többel is elégedetlen (elsősorban a nyáron nagy pénzért megvett Jótól szabadulna meg), és úgy véli, ráférne a vérfrissítés a csatársorára. A klubnál a pénz nem akadály, köszönhetően az arab tulajdonosoknak: Santa Cruz a szerződésében szereplő záradék alapján 18 millió euróért megszerezhető.

További átigazolási hírek:
Az Arsenalt az Udinese svájci középpályásával, Gökhan Inlerrel hozták kapcsolatba. A Wigan Athletic kiszemeltje a mexikói Necaxa kolumbiai csatára, Hugo Rodallega. A Lille brazil balszélsője, Michel Bastos 2012-ig meghosszabbította szerződését. Az Atlético Madrid csatárát, Luis Garcíát a West Ham United és a Newcastle United is csábítja.

A Real Madrid 10 millió euróért megvásárolta Lassana Diarrát a Portsmouth-tól. A 23 éves középpályás 2013-ig szóló szerződést ír alá a hétfői orvosi vizsgálat után.

www.infosport-focivilag.hu