Nincs különlegesség az ünnepi keresésekben

Vágólapra másolva!
Közreadta a Google az év végén a leggyakrabban keresett magyar szavak jegyzékét - semmi ünnepi készülődés, semmi karácsonyi hangulat.
Vágólapra másolva!

Közreadta a Google a legkeresettebb tíz kulcsszót, amit a karácsony előtti héten a leggyakrabban kerestek a hazai internetezők. Ajándékot várnánk, karácsonyt, könyvötletek utáni kutakodást, de nem: mi, internetezők iwieztünk, youtube-oztunk és játszottunk leginkább. Az elmúlt napok aktualitásához kapcsolódó egyetlen szó sem az ünnepről, hanem a vasúttársaság sztrájkjáról szól, ez is a leginkább növekvő arányban előforduló kulcsszavak közt bújt meg.

legnépszerűbb kulcsszavaklegdinamikusabban növekvő
kulcsszavak
1.iwiwiwiw belépés
2.youtubestartlapjatekok
3.játékokmáv
4.tvhasználtautó
5.freemailvolán
6.torrentmenetrend
7.térképreceptek
8.szótárhírek
9.ingyenelvira
10.játékbkv


Sem a legnépszerűbb, sem a leggyorsabban növekvő számú kulcsszó közt nincs semmi, az ünnepekkel kapcsolatos kifejezés. Talán legközelebb még a receptek szó áll ahhoz, hogy sejtsük: jó néhány napig otthon ebédelnek az emberek manapság. Minden más kifejezés a hosszú munkaszünet alatti szabadidő eltöltésére vonatkozik.

Külös, de az internetezők láthatóan nagy része nem próbálja beírni a böngésző címsorába a keresett szolgáltatás, vagy vállalat nevét, hanem a Google-lel próbálkozik. A furcsa szokás hatékony ugyan, de időrabló: az iWiW (iwiw.hu), a Youtube (youtube.com), a BKV (bkv.hu) vagy a MÁV (mav.hu) mindegyike hamarabb megtalálható, ha közvetlenül a böngészőbe írnák a címét.