Magyarul is letölthető az új Picasa

Vágólapra másolva!
A Google News mellett egy másik népszerű Google-eszköz, az egyszerűen kezelhető Picasa fotóretusáló szoftver is magyar nyelvű felhasználói felületet kapott.
Vágólapra másolva!

A Google a (News) Hírek magyarítása mellett bejelentette a Picasa fotóretusáló és -rendszerező szoftver legújabb verziójának magyar nyelvű kiadását is. A Picasa 3 még októberben jelent meg, és egy sor új funkciót kapott.

A szoftverből közvetlenül kezelhetjük a számítógépen található fotós mappákat, és a Picasa webes albumába feltöltött képek módosításait is képes szinkronban tartani a probram. Vagyis, ha javításokat végeztük egy már megosztott képen, akkor az magától frissül a neten is.

A készítők beépítettek a szoftverbe egy egyszerűen kezelhető retusáló funkciót, és a program képes a vörösszem automatikus javítására is. A Picasa 3 teljesen új funkciói a képernyőmentés-készítés és a videoszerkesztés képessége, a fotókat pedig vízjelezni is lehet benne, és az eddiginél profibban címkézhetők. A magyar változattal együtt több más nemzetközi verzió is megjelent, mivel a program eddig csak angol nyelven volt elérhető.