Kalandpark épül Békéscsabán

Vágólapra másolva!
Több mint 400 millió forintos beruházással kalandpark épül Békéscsabán - közölte a város gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Hanó Miklós elmondta: a 44-es számú főútvonal mellett, a Gyulai úton tavasszal kezdődhetnek az építési munkálatok. A város a közelmúltban egy pályázaton némileg több mint 200 millió forintot nyert, így 2009 tavaszán a szükséges önrész biztosításával megkezdődhet a fejlesztés.

A részletes tervek elkészítésére és a kivitelezési munkálatok elvégzésére közbeszerzési eljárást írt ki a város, s a döntést követően indulhat el a projekt első üteme.

Első lépcsőben a 43 hektáros területen az útrendszer, a parkoló és egy szánkódomb épül meg, és egy korcsolyázásra alkalmas tavat is kialakítanak.

A program második fázisában egy 3 és 5 ezer négyzetméter közötti csarnok is épül, amely egyrészt különböző rendezvények helyszíne lehet, másrészt pedig helyet ad az úgynevezett kolbászfalunak is. Ez utóbbival kapcsolatban az alpolgármester hozzátette: a kolbászfaluban idegenforgalmi és gasztronómiai látványosságokkal kíván szolgálni a város, hogy az érdeklődőknek bemutassák a hagyományos békéscsabai disznóvágási és kolbászkészítő szokásokat is.