Vágólapra másolva!
Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke elégedett a honi futball idei eredményeivel, de nagyon nehéz folytatásra számít.

"Ritkán mondok ilyet, de százszázalékosan elégedett vagyok az idei évvel" - összegzett a sportvezető a távirati iroda érdeklődésére. "Elindultak az MLSZ különböző programjai, a szövetség új útra tért, zökkenőmentesen zajlott le a struktúraváltás, és van egy válogatottunk, amelynek büszkék lehetünk a 2008-as eredményeire. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a továbbiakban sokkal többet és keményebben kell dolgoznunk."

Kisteleki hozzátette: a magyar futball gyorsabb fejlődésének a magyar futball a legnagyobb akadálya. "A fejlődés üteme sokkal gyorsabb lehetne, ha nem kellene minden apróságért ilyen keményen küzdenünk. Óriási energiát emészt fel a legkisebb változások végrehajtása is, mert minden alkalommal óriási ellenállásba ütközünk. Azt gondolom azonban, hogy az eddigi eredmények minket igazolnak. Ezen az úton kell továbbmennünk.

"2009 kiemelkedő eseménye lesz a telki edzőcentrum átadása. Úgy tűnik, sikerült minden problémát megoldani, és időben, tavaszra elkészül a létesítmény. Bízom benne, hogy a válogatott is folytatja remek szereplését, és versenyben marad a világbajnoki selejtezőcsoportban a második helyért. A végső cél egy olyan nemzeti együttes kialakítása, amely állandósítja helyét a legjobb harminc között a világranglistán. Ennek elérése érdekében is megtettük az első kis lépéseket" - nyilatkozta a futballelnök.