Optimista hangulatra számítanak a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 58,15 pontos csökkenéssel, 12 760,58 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,45 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Dobár Péter, a CIB Bank elemzője elmondta, tegnap a magyar piac behozta a pénteki kereskedési szünet miatti lemaradást (január 2-án a BÉT zárva tartott, a nemzetközi tőzsdeindexek azonban erősödtek). Az elemző kiemelte az OTP erősödését - a bankpapír árfolyama majdnem elérte a 3000 forintot.

Dobár Péter nem számít drámai változásra a következő napokban, akár folytatódhat is az optimista hangulatban a részvényárfolyamok emelkedése, sőt a nemzetközi piacokon néhány hétig is kitarthat az emelkedés egy újabb esés előtt. A piacokon viszonylagos nyugalom és csend van, a befektetők az amerikai gazdaságélénkítő csomag részleteire várnak.

Balásy Zsolt, a Concorde értékpapír elemzője szerint is folytatódhat a hétfői emelkedés. Hozzátette, hogy az idei első kereskedési napon a BUX a vártnál nagyobb mértékben emelkedett ugyan, ám az optimista nemzetközi hangulat miatt nem várható jelentős korrekció. Az emelkedés mértéke azonban várhatóan elmarad a hétfőitől - mondta, hozzátéve, hogy nem számít jelentős forgalomra, mert "a befektetők még nem igazán tértek vissza a piacra".