Vágólapra másolva!
Az AC Milan háza táján jelenleg David Beckham debütálása szolgáltatja a fő beszédtémát, az angol középpályás hivatalos tétmérkőzésen a hét végén mutatkozhat be a milánói csapatban. Beckham kontraktusa - papíron - az idény végéig érvényes Milánóban, hiszen a Los Angeles Galaxy addig adta őt kölcsön az olaszoknak, de a legújabb hírek szerint könnyen lehet, hogy a Milan a nyártól sem marad angol futballista nélkül.

A Corriere dello Sport értesülései szerint ugyanis a klub szerződést ajánlott a Liverpool jobbszélsőjének, Jermaine Pennantnak, akinek kontraktusa az idény végeztével jár le a Vörösöknél, vagyis ingyen igazolható lesz.

A 25 esztendős futballista ebben a szezonban csak elvétve került be a liverpooli csapatba, és mindezek alapján nem meglepő, hogy távozni szeretne - képességei alapján minimum egy hasonló kaliberű klubhoz.

Más kérdés, hogy eddig ezekből a képességekből csak ritkán mutatott meg valamit... Az mindenesetre sokat elmond róla, hogy nemrégiben a Real Madriddal is kapcsolatba hozták, és a Milan sem csak azért érdeklődik iránta, mert egyetlen eurót sem kell érte fizetni.

A vörös-feketék szurkolói egyébként nem csak Pennant miatt követhetik fokozott figyelemmel a Liverpool találkozóit, hiszen az olasz klub a Vörösök egy másik focistáját is szeretné megvenni - mégpedig már januárban. A dán középhátvédről, Daniel Aggerről van szó.

Az olasz lapok úgy tudják, hogy a focista szerződésében szereplő záradék szerint a nyáron hétmillió fontért távozhat Liverpoolból, és éppen ezért a Milan most hajlandó lenne 8,5 millió fontot fizetni érte. A liverpooliak azonban cáfolták, hogy létezne ilyen kitétel a kontraktusban, és kijelentették, hogy eszük ágában sincs az idény közben megválni a középhátvédtől.

A Portsmouth elfogadta a Tottenham Hotspur ajánlatát Jermaine Defoe-ért - a Spurs állítólag közel 15 millió fontot fizet a csatárért. A Hull City a Sunderland támadójával, Michael Choprával erősítene.

A Newcastle United szeretné kölcsönvenni a Rangers portugál középpályását, Pedro Mendest. Az Olympique Marseille középhátvédjét, Gael Givet-t a Blackburn Rovers szerződtetné.

A Sochaux megszerezte a svájci Grasshopper-Club tunéziai válogatott játékosát, Jasszin Mikarit. A Reggina csatára, Bernardo Corradi a Bolognába tart. A Manchester City állítólag 26 millió eurót ajánlott az FC Barcelonának Yaya Touréért.

A Real Betis argentin csatára, Hugo Mariano Pavone hazatérne a Vélez Sarsfieldbe. A Birmingham City támadóját, Cameron Jerome-ot a Wigan Athletic és a Bolton Wanderers is figyeli.

www.infosport-focivilag.hu