Vágólapra másolva!
Tavaly augusztus elején egyszer már megkondultak a vészharangok a dunaújvárosi nőikézilabda-csapat felett, ám úgy tűnik, félévnyi kiegyensúlyozott állapot után ismét veszélybe kerül a Dunaferr NK.

Tíz éve még Bajnokok Ligája-győztes csapatot ünnepeltek Dunaújvárosban, majd évekig az volt a kérdés, bajnoki aranyérmet, Magyar Kupát, esetleg a kettőt együtt nyeri-e az együttes az adott szezonban.

A 2004-es duplázás után is dobogón maradt az együttes, még az sem tudta kizökkenteni a lányokat, hogy a tavalyi szezonkezdet elején a vezetők sajtóközleményben tudatták, komoly anyagi nehézségek adódtak, amelynek következtében kényszerűségből szűkíteni kellett a kiadásokon. Ennek hatására távozott a csapattól Mörtel Renáta, Paula Ungureanu, Lovász Zsuzsanna, majd Pigniczki Krisztina, míg Ferling Bernadettről szezon közben kiderült, gyermeket vár.

A Dunaferr ennek ellenére a harmadik helyen zárta az évet. Szilveszterkor azonban kiderült, a csapat egyik legnagyobb támogatója, az AstraZeneca nem hosszabbítja meg lejáró szponzori szerződését.

A Dunaújváros Online információja szerint a csapatvezetés tárgyalásban áll egy amerikai, valamint egy angol szponzorjelölttel is, így februárra megoldódhat a jelentős pénzügyi gondokkal küzdő szakosztály helyzete, ugyanakkor állítólag nüanszok választják el a csapat több tagját is attól, hogy elhagyják a "süllyedő hajót", s más együttest keressenek maguknak.

Az első távozó Nagy Ivett, aki kedden már a Hódmezővásárhely edzésén vett részt, a 26 esztendős balszélső az idény végéig kötelezte el magát a nemzetközi porondra jutást megcélzó együtteshez. Igaz, a történethez az is hozzátartozik, hogy párja, Zubai Szabolcs hetekkel ezelőtt Szegedre igazolt, így Nagy gyakorlatilag csak követte kedvesét a déli végekre.

"El kell ismernem, több játékosnak tartozunk, a problémáink kezelésre szorulnak. Nagyon remélem, hogy napokon belül kapunk segítséget" - nyilatkozta a kezi.hu-nak Kocsis Erzsébet, a Dunaferr NK ügyvezetője.