Vágólapra másolva!
Robert Lang a harmadik harmadban mesterhármast ért el, így csapata, a Montreal Canadiens idegenben legyőzte a New York Rangerst az NHL legutóbbi játéknapján.

A kanadai együttes kétszer húsz perc után még 2-2-re állt, az utolsó játékrészben aztán előbb Andrej Markov talált a hazaiak kapujába, majd jött Lang, aki a 45., az 56. és a 60. percben is eredményes volt, s ezzel a Montreal magabiztosan megnyerte a rangadót.

A 38 éves cseh csatár ráadásul szépen elosztotta a góljait, ütött egyet egyenlő létszámnál, egyet emberelőnyben, majd egyet hátrányban, amikor a Rangers kapuja már üresen ásítozott. Lang amúgy nem az a kimondott triplázós típus, ez volt pályafutása második háromgólos meccse, az elsőt még 2003 novemberében érte el a Washington színeiben.

A nap másik meccsén Mats Sundin bemutatkozott a Vancouverben, de az Edmonton elleni találkozó nem róla, hanem Steve Bernier-ről, aki a második harmad végén 12 másodperc alatt ütött kettőt, és egy gólpasszt is kiosztott.

Bernier, és sortársai, Alex Burrows és Ryan Kessler összesen nyolc pontot hoztak össze a Canucks 4-2-es győzelme alkalmával. Sundin 24 cserénél lépett jégre, összesen 15 percet játszott, volt hat lövése, de ebből egy sem ment kapura. Erre szokták mondani, majd belejön...

eredmények:
New York Rangers - Montreal Canadiens 3-6
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 2-4