A Home Depot kiszáll az olimpiából

Vágólapra másolva!
Jelentős anyagi veszteség érte az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságát (USOC), miután a Home Depot áruházlánc jelezte, hogy nem hosszabbítja meg több millió dolláros szponzori szerződését.
Vágólapra másolva!

A szponzori szerződés a legutóbbi négyéves periódusban 15 és 20 millió dollár közötti összeget hozott az amerikai olimpiai bizottságnak. A cég amellett, hogy nem támogatja tovább a bizottságot, megszünteti a sportolók számára 1992-ben indított munkáltatói programját is, melynek keretében az olimpiára készülő amerikai versenyzőket rugalmas beosztással, részmunkaidőben, de teljes bérért és más egyéb juttatásokért foglalkoztatott. Jelenleg 86 sportoló dolgozik ilyen formában a Home Depotnál, az ő számukra a cég teljes munkaidős állásokat ajánl majd fel.

Az USOC azon dolgozik, miként tudná a kieső összeget pótolni, illetve a programban részt vevő sportolókat kárpótolni. Ennek érdekében a 2010-es téli játékokra készülőknek rendszeres havi juttatást akar folyósítani a szervezet, s a nyári olimpiai sportágakban érdekelteknek - egyszeri alkalommal - 5000 dollárt fizetne. Mindezek mellett az egészségbiztosítást is állná számukra.