Vágólapra másolva!
Megtévesztette a fogyasztókat a TvNetWork Nyrt., amikor kedvezményt ígért az elektronikus számlázásra áttérő ügyfeleinek - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) pénteken.
Vágólapra másolva!

A GVH ugyanakkor nem szabott ki bírságot a vállalkozásra, mert jogsértése csekély súlyú volt, és intézkedéseket tett a káros hatások mérséklésére.

A vállalkozás ellen indított vizsgálat során a versenyhivatal azt vizsgálta, hogy a TvNetWork Nyrt. megfelelő tájékoztatást adott-e ügyfeleinek a kábeltelevízió szolgáltatás díjának megfizetéséről. A TvNetWork 2007. április 6. és május 31. között megtartott akciót népszerűsítő szórólapján a fogyasztók megtévesztésére alkalmas módon adott tájékoztatást arról, hogy a meghirdetett akciós ár annak függvényében változik, a fogyasztó milyen úton, átutalással vagy csekkes fizetéssel teljesíti díjfizetési kötelezettségét - áll a közleményben.

A társaság a reklámban azt közölte, hogy csekkes fizetés esetén a fogyasztónak a szórólapon feltüntetett árhoz képest további 200 forintot kell havonta fizetnie. Ennek a jogszerű érvényesítéséhez azonban a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően nem módosította az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF).

Ezenkívül nem fogalmazta meg egyértelműen, hogy a 2007. július elsejével bevezetett elektronikus számlára való áttéréssel elérhető havi 200 forintos megtakarítás csak azon fogyasztók számára lehetséges, akik esetében kifejezetten felszámították a 200 forintos - egyébként jogszerűtlenül alkalmazott - számlázási díjat.

A TvNetWork 100 százalékban magyar tulajdonban lévő vállalat, jelenleg 65 ezer ügyfele van, és az ország egyik legnagyobb szélessávú internet, kábeltelevízió és IP alapú telefon szolgáltatója.