Vágólapra másolva!
Pozitív mérleggel, négy győzelemmel és két vereséggel zárta hatmeccses túráját a Columbus, amely az NHL legutóbbi játéknapján Washingtonban nyert 3-0-ra. Bár Jared Boll és Fedor Tyutin is két ponttal (gól és gólpassz) zárta a meccset, a Columbus hőse mégis az újonc kapus, Steve Mason volt, aki 45 lövést hárítva idénybeli hatodik shutoutját regisztrálta, amivel a legjobbnak számít a ligában.

Mason másik két kategóriában is élen áll, 1,74-es kapott gól átlaga és majdnem 94 százalékos védési hatékonysága is jobb, mint az összes többi hálóőré. A Washington két sorozattól is elköszönt a zakóval, a hetes győzelmi széria és az otthoni kilencmeccses diadalmenet is véget ért.

A St. Louis Blues az utolsó két percben szerzett két góllal nyert Vancouverben 6-4-re. A Canucksban először játszott a hazai közönség előtt Mats Sundin, de a svéd center, csakúgy, mint előző meccsén, most sem jegyzett kapuralövést, a hajrában viszont éppen az ő kiállítása alatt szerezte meg a győztes gólt a Blues Brad Boyes révén.

Az Edmontonban győztes San Jose 30/10-re javította idénybeli mérlegét, ezzel ligaelsővé lépett elő.

eredmények:
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 0-3
Buffalo Sabres - New York Rangers 2-1 - szétlövés után
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 1-4
Anaheim Ducks - Tampa Bay Lightning 3-4
Vancouver Canucks - St. Louis Blues 4-6