Vágólapra másolva!
Manchester Unitednél az utóbbi hetekben Carlos Tévez jövője adja az egyik fő beszédtémát. Az argentin támadó jelenleg kölcsönben szerepel az Old Traffordon,  az idény végeztével lejár a szerződése, azt pedig egyelőre nem tudni, hogy a klub hajlandó-e csillagászati összeget (a hírek szerint legalább 34 millió eurót) fizetni érte a nyáron.

A dél-amerikai mostanában kevesebb játéklehetőséget kapott Sir Alex Fergusontól, és egyelőre az új szerződéssel kapcsolatban sem kezdődtek meg a tárgyalások, ami miatt Tévez az egyik argentin újságban kissé elégedetlenül nyilatkozott - márpedig Fergusonnál ezzel sem szerzett jó pontokat.

A legújabb hírek szerint a manchesteriek Tévez helyett inkább az Olympique Lyon csatárát, Karem Benzemát szeretnék megszerezni a következő idényre. A francia támadó három évvel fiatalabb az argentinnál, de ennek ellenére sem rutintalan, és szinte bizonyos, hogy a bajnokság végén a lyoniak jó pénzért hajlandóak lennének megválni tőle. A MU-nak azonban nem lesz könnyű dolga, ha valóban meg akarja szerezni Benzemát, hiszen a támadót a Real Madrid és az FC Barcelona is vinné.

Utóbbi érdeklődése kezd egyre komolyabbra fordulni, egyes francia források szerint a katalánok a pénz mellett akár egy játékost is hajlandóak lennének felajánlani a lyoniaknak: a 2007 nyarán éppen a Lyontól megvett Eric Abidalt. A francia klubnak szélsőhátvédekre van szüksége, így Abidal kapóra jönne nekik.

További átigazolási hírek:
Az Arsenal érdeklődik az argentin Boca Juniors középpályása, Sebastián Battaglia iránt. A skót Rangers csapatkapitányát, Barry Fergusont a Middlesbrough csábítja. Az Energie Cottbus macedón védője, Igor Mitreszki kölcsönbe a belga Germinal Beerschotba került. A VfB Stuttgart román csatárát, Ciprian Maricát a görög Olympiakosz vinné. A VfL Wolfsburg bosnyák csatára, Edin Dzseko iránt a Portsmouth érdeklődik. Az Everton szeretné kölcsönvenni a Real Madrid argentin támadóját, Javier Saviolát.

www.infosport-focivilag.hu