Vágólapra másolva!
Amióta tavaly augusztusban a Manchester City új, arab tulajdonosok kezébe került, az egyesületet nap mint nap másik világklasszissal hozták kapcsolatba. Az újságok szerint szóba került a Citynél többek között Gianlugi Buffon, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi szerződtetése is, ennél több azonban nem nagyon történt - januári átigazolási időszakig nem is történhetett. Most viszont más lehet helyzet, az angol és az olasz lapok ugyanis egybehangzóan állítják, hogy a klub megkezdte az offenzívát az AC Milan brazil futballistája, Kaká megszerzése érdekében.

A források úgy tudják, hogy a City négytagú delegátussal (akik között ott van a klub ügyvezető igazgatója, Garry Cook, illetve a tulajdonosok két képviselője) utazott el a napokban Milánóba, hogy megkezdje a tárgyalásokat Kaká megvásárlásáról. Az angolok úgy gondolkodnak, hogy a nyáron vennék meg a brazilt, hiszen ha le is igazolnák őt januárban, tavasszal az UEFA-kupában nem léphetne pályára, mert már játszott ebben a sorozatban a Milan színeiben.

A következő szezonra azonban a jelek szerint a manchesteriek komolyan építenének Kakára, legalábbis erre utal, hogy a La Gazzetta dello Sport információi szerint az angolok akár 100 millió eurót is hajlandóak lennének fizetni. Kaká szerződése 2013-ig érvényes Milánóban, és már többször is beszélt arról, hogy szívesen maradna akár karrierje végéig is a klubnál, ugyanakkor azt sem hallgatta el, hogy kipróbálná magát a Premier League-ben is.

További átigazolási hírek:
A Burnley középpályását, Chris Eaglest a Middlesbrough vinné. A Wolfsburg paraguayi középpályása, Jonathan Santana iránt a Bochum érdeklődik. Az Olympique Marseille középhátvédje, Gael Givet a Blackburn Roversbe tart. Az Atheltic Bilbao kapusa, Inaki Fuente kölcsönbe a Sporting Gijónhoz került. A Fiorentina argentin csatárát, Pablo Daniel Osvaldót a Torino szemelte ki. Az Internazionale brazil csatárával, Adrianóval ezúttal a Tottenham Hotspurt hozták kapcsolatba. A Sevilla kolumbiai hátvédjét, Aquivaldo Mosquerát a Paris Saint-Germain szeretné leigazolni. A Reggina érdeklődik a Lazio védője, Cribari iránt.

www.infosport-focivilag.hu