Veres: az adócsomaggal megvárjuk a prognózist

Vágólapra másolva!
Egyelőre nincs konkrét elképzelés arról, hogy hogyan változzon az adórendszer. Veres János pénzügyminiszter azt azért elmondta: a kormány a kérdéssel csak azt követően foglalkozik, hogy nyilvánosságra hozza új gazdasági prognózisát.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A pénzügyminiszter az ATV reggeli műsorában emlékeztetett rá: a kormány az Országgyűlés január 29-i, rendkívüli ülésén ismerteti az új előrejelzést. Az ebben szereplő számokat az is befolyásolja, hogy jövő héten az Európai Bizottság az európai pénzügy- és gazdasági miniszterek tanácsának ülésén (ECOFIN- ülésen) milyen prognózist mutat be az európai uniós gazdasági visszaesésről.

Hangsúlyozta, hogy egyelőre a kormány ülésén nem merült fel a családi pótlék kérdése, és a kabinet a lehetséges adóváltoztatásokkal sem foglalkozott.

Veres János emlékeztetett rá: a szakmai közvéleményben már ősszel felmerült bizonyos adófajták megemelésének szükségessége, vagy az szja adósávok eltolása, a kormánynak azonban ilyen konkrét javaslata nincs.

Hozzátette: az új gazdasági prognózist megvitatják a munkaadók és a munkavállalók képviselőivel, a gazdasági érdekvédelmi szervezetekkel, és csak annak függvényében tárgyalnak az esetleges adóváltoztatásokról.