Vágólapra másolva!
Bár érmet nem szerzett, megfiatalított női párbajtőrcsapatunk helytállt a budapesti Westend Világkupán: a Szász Emese, Izsó Katalin, Révész Julianna, Kiskapusi Dóra összetételű együttes a hatodik helyet szerezte meg a Sportmax II. Sport- és Szabadidőközpontban.

Szombaton az egyéni Grand Prix-versenyen Szász Emese a dobogó harmadik fokára állhatott, a vasárnapi csapat Világkupán azonban nem volt realitás a magyar éremszerzés. A Magyar Vívó Szövetség elmúlt heti sajtótájékoztatóján Kulcsár Győző szövetségi kapitány úgy fogalmazott, hogy a generációváltás után megfiatalított együttesünkkel szemben nincsenek különösebb elvárásai.

A Világkupára tizenöt együttesen nevezett, s a Szász Emese, Izsó Katalin, Révész Julianna, Kiskapusi Dóra összetételű kvartett a nyolcba kerülésért az ukránokkal találkozott. Az ellenfélnél a 2005-ös zalaegerszegi Eb egyéni aranyérmese, Semjakina a húzóember, de a társai is jó napot fogtak ki, így együttesünk hiába vezetett, nem tudott jelentős előnyre szert tenni. Az utolsó asszóra Szász és Semjakina 38-36-os magyar vezetésnél lépett pástra, s a végeredmény még szorosabb lett, de csapatunk nyert, 41-40-re.

A négy közé jutásért a kínaiak ellen Kiskapusi az asszóját még 29-29-es állásnál adta át az utolsó előttiként pástra lépő Izsó Katalinnak, aki azonban négy tust kapott, és egyet sem adott. Így a legvégén Szász Emese 29-33-nál következett Li Na ellen, s nem tudta csökkenti a különbséget. Kína 45-40-re nyerte a találkozót, így a mieink az 5-8. helyért folytathatták.

Forrás: [origo]
Az Izsó Katalin, Szász Emese, Kiskapusi Dóra, Révész Julianna összetételű csapat nem okozott csalódást

Az észteket hatalmas csatában úgy sikerült legyőzni 40-39-re, hogy a hajrában Kiskapusi 5-2-re verte Zsukovát, Izsó 10-9-re a 2006-ban egyéni vb-ezüstérmes Embrichet, az utolsó párban pedig Szász 4-2-re Alekszejevát. A bravúr után érthető volt a magyar négyes öröme.

Az ötödik helyért a csapatban olimpiai bajnok, s a szombati egyénit megnyert Szivkovával felálló oroszokat kellett volna legyőzni, ami már túlságosan nehéz feladat volt, de a 45-41-es vereség miatt nem kellett szégyenkezni a magyar négyesnek.

"A hatodik hely a realitás ettől a csapattól, s ez egy hosszú út elején az első lépésnek mindenképpen megfelelő" - fogalmazott Kulcsár Győző szövetségi kapitány.