A vírusirtók is készülnek a Windows 7-hez

Vágólapra másolva!
A Microsoft új operációs rendszeréhez már most több nagyvállalat kínál biztonsági csomagokat, a végleges verzióhoz így már készen sorakoznak majd az antivírus-programok, míg anno a Vista megjelenésekor csak egy állt rendelkezésre.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy nem a biztonsági programok azok, amelyek a legkönnyebben készülnek el egy új operációs rendszerhez, a Windows 7-hez már most több vállalat is kínál komplett csomagokat. A Microsofttal több cég is együttműködik: a Symantec a Norton 360 3.0 béta verzióját kínálja a Windows 7-hez, az AVG az AVG Anti-Virus-t és az AVG Internet Security-t, míg a Kaspersky egyfajta bemutatócsomagot ajánl jelen pillanatban.

A McAfee ígéretei szerint a Windows 7 kész verziójára készül el saját megoldásával, a Trendo Micro pedig egy hónapon belül ígéri azt. Az tehát egyértelműnek tűnik, hogy az új operációs rendszer végleges megérkeztekor nem lesz különösebb probléma a biztonsággal. Ezzel szemben 2006 novemberében, amikor a Vista megjelent az üzleti felhasználók részére, csupán egy cég kínált biztonsági szoftvert az OS-hez.

A Windows 7 publikus bétájának megjelenése óta többm minr 2,5 millióan próbálták ki a szoftvert, és az Intel illetve a Jupitermedia szakemberei is elismerően nyilatkoztak róla. Előbbi azért nagy szó, mert a lapkagyártó volt a Windows Vista legnagyobb kritikusa. Ugyan a cég egyik vezető fejlesztője szerint az operációs rendszer kivételesen stabil, az online beszámolók tanúsága szerint számos felhasználónak sikerült kékre fagyasztania azt, vagyis előcsalni a legdurvább hibaüzenetet a béta verzióban.