Honosítva érkezik a HTC Touch Cruise

Vágólapra másolva!
A HTC ma bejelentette, hogy hivatalosan is belép a hazai piacra, és honosítva lehet majd megvásárolni okostelefonjait, köztük a most bemutatott GPS-es Touch Cruise készüléket is.
Vágólapra másolva!

A tajvani mobilgyártó Budapesten jelentette be a készülék hivatalos megjelenését, amely egy beépített GPS-vevővel és előtelepített TomTom navigációs szoftverrel rendelkezik. A Windows Mobile operációs rendszerrel működtetett típust a gyártótól megszokott, kézzel vagy érintőpálcával is vezérelhető multimédiás alkalmazásmenüvel is ellátták, amelynek külön üzemmódja van az autós használathoz.

A Touch ismeri a Footprints funkciót, amelynek segítségével pár kattintással lehet feljegyzéseket készíteni a meglátogatott helyekről, eseményekről, amelyeket a GPS segítségével lehet rögzíteni a térképen, és megosztani az ismerősökkel az interneten keresztül. A készülék várhatóan február elején kerül a boltokba, a cég ígérete szerint már honosított, magyar nyelvű szoftverrel, amelyet a jelenleg forgalomban lévő többi Touch modell is megkap majd. A Cruise hazai fogyasztói árát egyelőre nem közölte a gyártó, és a készülék bemutatóján még nem tudtuk kipróbálni a honosított felületet sem.

A HTC képviselői egyelőre arról sem tudtak nyilatkozni, mikor hozza forgalomba a gyártó Magyarországon is a Google Android operációs rendszerrel működő G1 okostelefont, amelynek árusítását az év elején több európai országban, köztük Ausztriában, Csehországban és Lengyelországban is megkezdik.