Vágólapra másolva!
 

Az elmúlt hét idényben egyaránt az Olympique Lyon nyerte a francia bajnokságot, és az OL jelenleg is vezeti a Ligue 1-t, azonban a címvédő előnye mindössze egy pont a Girondins Bordeaux előtt.

A lyoni gárda a mostani szezonban korántsem játszik olyan magabiztosan, mint a korábbi években, és ez főleg a támadó részlegre igaz, amely túlságosan is a fiatal klasszis, Karim Benzema teljesítményétől függ. A válogatott csatár tíz találattal vezeti a házi góllövőlistát, amelynek második helyén a középpályás Juninho Pernambucano áll - mindössze három góllal!

Nem meglepő tehát, hogy a lyoniak csatárt szeretnének igazolni januárban, már csak azért is, mert brazil támadójuk, Fred távozni szeretne. A lyoni egyesületre az elmúlt években jellemző volt, hogy elsősorban országhatáron belülről erősített, és könnyen lehet, hogy most is ez történik, hiszen az OL bejelentkezett a Caen csatáráért, Steve Savidanért.

A 31 esztendős futballista az elmúlt évek egyik nagy szenzációja Franciaországban, hiszen Savidan nagyon sokáig csak amatőrként futballozott, és csak 26 évesen került profi egyesülethez. Azóta viszont évről évre feljebb lépett, és tavaly már a válogatottban is bemutatkozott, a jelenlegi szezonban pedig nyolc találatot ért el a Caenben - amely jó pénzért egészen biztosan hajlandó lenne megválni tőle.

De a hírek szerint nem Savidan az egyetlen támadó, akit a lyoniak kiszemeltek: a francia egyesület érdeklődik az Internazionale argentin csatára, Hernán Crespo iránt is. Neki az idény végén lejár a szerződése a milánóiaknál, és José Mourinho nem tart igényt rá, így a nyáron már ingyen távozhat.

A Wigan Athletic csatára, Marlon King kölcsönbe a Middlesbrough-ba került. A Hull City szerződést bontott görög középpályásával, Szteliosz Jannakopulosszal.

A Schalke 04 érdeklődik a holland Twente osztrák támadója, Marko Arnautovic iránt. A Hertha BSC legújabb kiszemeltje az FC Zürich védője, Alain Rochat.

Az AC Milan kapusa, Christian Abbiati 2011-ig meghosszabbította szerződését. A Lazio kölcsönadta nigériai csatárát, Stephen Makinwát a Chievo Veronának.

Az olasz lapok szerint a Juventus érdeklődik a Liverpool holland támadója, Dirk Kuyt iránt. Az Arsenal visszautasította az Atlético Madrid ajánlatát Emmanuel Ebouéért.

A Fulham középpályása, Jimmy Bullard egy-két napon bekül a Hull Citybe igazolhat. A Tottenham Hotspur szívesen szerződtetné a West Ham United csatárát, Carlton Cole-t.

www.infosport-focivilag.hu