Vágólapra másolva!
A kihívó amerikai Shane Mosley a kilencedik menetben technikai KO-val legyőzte a címvédő mexikói Antonio Margaritót a Los Angelesben rendezett, magyar idő szerint vasárnap hajnali gálán, s ezzel megszerezte a Boksz Világszövetség (WBA) váltósúlyú világbajnoki övét.

A 37 éves Mosley gyakorlatilag az első pillanattól irányította a 12 menetesre tervezett összecsapást, fölénye aztán a nyolcadik felvonásban vált teljesen egyértelművé.

Ezt a szakaszt még kihúzta valahogy a 30 esztendős rivális, a következő menet elején azonban Mosley elsöprő rohamára csak a törölköző bedobása lehetett a válasz.

Mosley 51. profi meccsén a 46. sikerét aratta (39 kiütés), Margarito 43. fellépése alkalmával a hatodik vereségét volt kénytelen elkönyvelni. A mostani bizonyára emlékezetes marad, hiszen először kapott ki KO-val.

A hírek szerint mindkét öklöző körülbelül 2,4 millió dollárt kapott a mérkőzésért. Az összecsapást 20 820 néző tekintette meg a Staples Centerben, az 1999 októberi nyitás óta ilyen sokan még soha nem voltak egy sporteseményen a létesítményben.