Vágólapra másolva!
A Manchester City kapcsán az átigazolási időszakban elsősorban arról lehetett olvasni, hogy a klub kikkel szeretne erősíteni: a manchesteriek már megvették Craig Bellamyt és Wayne Bridge-et, a legújabb hírek szerint pedig a Newcastle United kapusát, Shay Givent is szeretnék leigazolni. A sok új szerzemény ugyanakkor azt jelenti, hogy távozók is lehetnek, az angol források úgy tudják, hogy elsőként a csapat saját nevelésű védője, Micah Richards vehet búcsút a City of Manchester stadiontól.

A fiatal hátvéd pár éve üstökösként robbant be az angol futballba, gyorsan válogatott is lett, de az utóbbi időben már nem megy olyan jól neki a játék, ráadásul a Cityben sem számít automatikusan a kezdő tizenegy tagjának. Tehetsége ugyanakkor vitathatatlan, és még mindig csak 20 esztendős - így aztán ideális jelölt az Arsenal mestere, Arsene Wenger számára. A londoniaknál éppen a védelem szorul további erősítésre, köszönhetően annak, hogy Wenger bizalma érezhetően megrendült William Gallasban, aki a csapatkapitányi karszalagot is elveszítette, és a legutóbbi két bajnokin nem is lépett pályára. A News of the World úgy tudja, hogy Richardsért az Arsenal hétmillió fontot lenne hajlandó fizetni: a hátvéd szerződése egyébként még 2013-ig érvényes a manchesterieknél.

További átigazolási hírek
Az Atlético Madrid csatárát, Luis Garcíát a Newcastle United venné kölcsön. A Tottenham Hotspur fiatal mexikói támadóját, Giovani dos Santost az Olympique Lyon szeretné leigazolni. A Toulouse balhátvédjét, Jérémy Mathieu-t a Genoa és a Fiorentina is kiszemelte. A Blackburn Rovers bejelentkezett a Red Bull Salzburg csatáráért, Mark Jankóért. A Hannover '96 kiszemeltje a görög Olympiakosz lengyel védője, Michal Zewlakow. A Real Betis a Real Zaragoza brazil csatárával, Ricardo Oliveirával erősítene.