Vágólapra másolva!
A házigazda Kelet válogatottja büntetőkkel nyert a nyugati csapat ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hagyományos All Star-gáláján, Montrealban. A magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezett összecsapás legértékesebb játékosa Alekszej Kovaljov, a helyi Canadiens orosz csatára lett.

Eredmény:
Kelet - Nyugat 12-11 (4-2, 4-6, 3-3, 0-0) - szétlövés után

Azért rendezték Montrealban a hagyományos gálát, mert a helyi Canadiens ebben az idényben ünnepli megalakulásának századik évfordulóját. A montreali fanatikusok összesen négy Canadiens-hokist választottak be a keleti csapatba, ugyanakkor a Stanley-kupa-győztes Detroitból senki sem volt jelen sérülés miatt.

Az All Star-meccsekre jellemző módon rengeteg gól esett, kiállítást ugyanakkor csak egyszer kellett ítélni, mert a kemény ütközések helyett egymás testi épségére ügyelve ezúttal a látványos cselekre törekedtek a sztárjátékosok. Ez volt a gálák történetének második legtöbb találatot hozó mérkőzése, és az ötödik, amely nem dőlt el a rendes játékidőben.

A találkozó legértékesebb hokisának a Montreal Canadiens legendás játékosát, az olimpiai és világbajnok, Stanley-kupa-győztes orosz Alekszej Kovaljovot választották, aki két gólt és egy gólpasszt jegyzett, ráadásul a meccset eldöntő büntetőpárbajban is eredményes volt.