Kelet-Európában terjeszkedik a Skandia Österreich

Vágólapra másolva!
Ez év elején kezdte meg működését a Skandia Österreich magyarországi leányvállalata, amelynek idei terve 1500 speciális életbiztosítás értékesítése, független alkuszokon keresztül.
Vágólapra másolva!

A magyar leányvállalattal egyidőben kezdte meg működését a cseh leányvállalat is, elindítva az anyacég közép-kelet-európai terjeszkedését. A bécsi csapat fejleszti az új országoknak szánt termékeket, amelyeket a helyi pénzügyi és jogi adottságoknak megfelelően alakít ki. A termékfejlesztés mellett a marketinget is a bevált osztrák csapat fogja irányítani.

Annak ellenére, hogy idén csak 1500 Life Time életbiztosítást terveznek eladni a magyar piacon, hosszabb távon Magyarországon és Csehországban is a piacvezetők közé szeretnének tartozni. A Life Time egy olyan speciális életbiztosítás, amely az osztrák piacon már bevált. Sajátossága, hogy a nyugdíjas évekre ad biztonságot, de lehetőséget ad a futamidő alatt történő díjfizetési szünetek beiktatására, eseti befizetésekre, a befektetési formák közötti cserére, és pénzkivételre is.

A magyar leányvállalatot Borsodi Oszkár irányítja, aki több biztosítónál és alkusznál is dolgozott már. A Skandia egyéni megtakarítási és befektetési megoldásokat nyújt ügyfeleinek, 2006 óta tagja az Old Mutual csoportnak, amelynek több mint 40 országban közel 50 ezer alkalmazottja van, és 349 milliárd eurónyi vagyont kezel.

Ausztriában 1994 óta van jelen, 115 alkalmazottjával 1 milliárd eurónyi vagyont kezel. A Skandia vezette be a betéti alaphoz kötött életbiztosítási és a garanciális termékeket az osztrák piacra, több mint 100 ezer ügyfelével piacvezetőnek számít mindkét kategóriában.