Vágólapra másolva!
A téli átigazolási időszak egyik legaktívabb klubja a Tottenham Hotspur, amely már négy új futballistát is szerződtetett. A londoniak megvették Jermaine Deofe-t, Pascal Chimbondát, Wilson Palaciost és Carlo Cudicinit is, a menedzser, Harry Redknapp tehát nem panaszkodhat arra, hogy felettesei ne igyekeznének teljesíteni kéréseit. Az együttes teljesítménye javult is, ami persze nem csak az erősítéseknek köszönhető, hanem annak is, hogy Redknapp egy kicsit átalakította a gárda szerkezetét, és az angol szakértők szerint ebből elsősorban a horvát Luka Modric profitált.

A középpályást a nyáron hozták a Dinamo Zagrebtől, és Juande Ramos irányítása alatt nem nagyon ment neki a játék, az utóbbi időben azonban a csapat egyik legjobbjának számít, aminek köszönhetően megint egyre több pletykát lehet olvasni róla. Modricot az ősszel elsősorban a Juventusszal boronálták össze, a torinóiak ugyanis Pavel Nedved leendő helyettesét keresik, és egyik kiszemeltjük erre a posztra a horvát. Októberben, amikor úgy tűnt, hogy Modricnak nem sikerült felvennie a Premier League ritmusát, még az sem látszott elképzelhetetlennek, hogy a Juve januárban kölcsönveheti a focistát, mára azonban biztos, hogy a Spurs csak jó pénzért lenne hajlandó megválni tőle. A londoniak tavaly nyáron közel 18 millió eurót adtak érte, így az esetleges vevőnek ennél többet kell fizetnie.

A Juventusnak ráadásul egyes angol források szerint vetélytársa is akadhat, a Daily Mirror úgy tudja, hogy az Internazionale is érdeklődik Modric iránt. A milánóiak valamelyik játékosukat is bevonhatják az ügyletbe, hiszen a Spurs korábban érdeklődött Hernán Crespo és Marco Materazzi iránt.

További átigazolási hírek
A Sunderland csatára, Kenwyne Jones meghosszabbította szerződését. A Newcastle United kapusa, Steve Harper új kontraktust írt alá klubjánál. A West Ham United bejelentkezett a Szpartak Moszkva cseh védőjéért, Radoslav Kovacért. A Hertha BSC megszerezte a Real Betis horvát védőjét, Marko Babicot, aki korábban a Bayer Leverkusenben játszott. A TSG Hoffenheim kölcsönvette a Werder Bremen elefántcsontparti csatárát, Boubacar Sanogót. A Bayer Leverkusen érdeklődik a VfL Wolfsburg kapusa, Simon Jentzsch iránt. A Toulouse csatára, André-Pierre Gignac 2012-ig meghosszabbította szerződését. A Lecce kölcsönvette a Fiorentina csatárát, Papa Waigót. Az Atalanta csatárát, Sergio Floccarit a Villarreal szeretné megszerezni. Az Osasuna kölcsönvette a másodosztályú Real Zaragoza középpályását, Antonio Hidalgót.

www.infosport-focivilag.hu