Kettéválik a Synergon

Vágólapra másolva!
A Synergon Informatikai Nyrt. tulajdonosai pénteken, rendkívüli közgyűlésen megszavazták, hogy 50 000 darab részvény tulajdonosai kiválnak - a gazdasági törvény kiválásra vonatkozó szabályai szerint - és új zártkörű részvénytársaságot hoznak létre 10 millió forint jegyzett tőkével.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken közzétett közgyűlési határozatok szerint a kiváló részvények száma 50 000 darab, névértéke 200 forint/darab.

Kiváláskor a jegyzett tőkére jutó 13,646 millió forint arányos tőketartalék, illetve a kettő együttes összegének megfelelő 23,646 millió forint az új zrt. induló vagyona.

A közgyűlés döntése szerint, miután a Synergon Informatika Nyrt. rendelkezik visszavásárolt saját részvénnyel, így a kiválás pillanatában a Synergon Informatika Nyrt. maga is tulajdonos.

A közgyűlés hozzájárult, hogy a Synergon Informatika Nyrt., mint részvénytulajdonos a létrehozandó új társaságban minimum 49 750 darab 200 forint/darab névértékű részvényt jegyezzen. Ennek révén minimum 99,5 százalékos tulajdont szerez az új cégben a Synergon Informatika Nyrt., továbbá a kiváláskor megkapott többletértéket a kiválással létrejövő zrt. tőketartalékába helyezi.

A határozat szerint így a kiválással létrejövő zrt. a Synergon Informatika Nyrt. leányvállalatává válik, és ezáltal biztosított, hogy a továbbműködő nyilvános részvénytársaság, és az új zártkörű részvénytársaság tulajdonosi köre és a tulajdonrészek aránya változatlan marad, érdeksérelem nélkül.