Vágólapra másolva!
Az átigazolási időszak legvégén mégis sikerült megegyeznie a Zenit és az Arsenal labdarúgócsapatának, így az orosz Andrej Arsavin az angol Premier League-ben folytathatja pályafutását.

Hétfőn délután még úgy tűnt, hogy a felek nem tudnak megállapodni. Most már csak a válogatott játékos orvosi ellenőrzése van hátra, illetve, hogy a Premier League átigazolási bizottsága is áldását adja az ügyletre. Ha minden rendben lesz, akkor a 27 éves támadó középpályás 2012-ig marad az angol bajnokságban jelenleg ötödik helyen álló Arsenalnál

A 15 millió fontos vételár klubrekordnak számít az Ágyúsoknál, de Arsavin nem lesz a legszegényebbek között sem heti 90 ezer fontos fizetésével.

Arsavin - aki így nem lesz a szentpétervári alakulatnál Huszti Szabolcs klubtársa - az egyik legjobbja volt a 2008-ban UEFA-kupát és európai Szuperkupát nyert Zenitnek, valamint a nyári Európa-bajnokságon elődöntős orosz válogatottnak is.

Dick Advocaat, a Zenit vezetőedzője szerint az angolok gyémántra leltek: "Az Arsenal vezetői még nem is fogták fel, micsoda játékost igazoltak. Elképesztő szenzációt fog okozni a Premier League-ben, többet ér majd, mint amennyit a klub fizetett érte."