Vágólapra másolva!
A legtöbb klub az elmúlt napokban az azonnali erősítésekkel volt elfoglalva, de akadt olyan egyesület is, amely már a jövőre gondolt, és a következő szezonra keresett labdarúgót. Így tett például a Bayern München is, amelyet az elmúlt fél évben többször is kapcsolatba hoztak a Zenit Szankt-Petyerszburg ukrán védekező középpályásával, Anatolij Timoscsukkal.

A 29 éves focistát januárban többször is látták Münchenben, így aztán a Bild nem kockáztatott sokat, amikor vasárnapi számában tényként közölte, hogy a 81-szeres ukrán válogatott játékos a következő szezontól a Bayern futballistája lesz.

Az átigazolást immár többé-kevésbé hivatalosnak is tekinthetjük, hiszen a bajorok menedzsere, Uli Hoeness a minap egy sajtótájékoztatón elárulta: valóban mindenben megegyeztek Timoscsukkal, és a Zenittel is már csak pár apró részletben kell dűlőre jutniuk.

A kérdés elsősorban az, hogy Timoscsuk mikor csatlakozik a Bayern keretéhez: elkezdi-e márciusban az orosz bajnokságot a szentpéterváriakkal, és csak a nyáron költözik át Münchenbe, vagy már márciustól a bajoroknál edz - még ha a Bundesligában nem is léphet pályára. Hoeness azt nem árulta el, hogy mennyit fizetnek a középpályásért, de a mindig jól értesült Bildnél a vételárat 11 millió euróra becsülték, míg más források 15 millió euróról írtak. Az viszont biztosnak tűnik, hogy Timoscsuk három évre ír alá a Bayernhez.

További átigazolási hírek:
A Hannover, miután eladta Huszti Szabolcsot a Zenitnek, megszerezte a Wolfsburg lengyel válogatott középpályását, Jacek Krzynóweket. Az Internazionale kölcsönadta portugál szélsőjét, Ricardo Quaresmát a Chelsea-nek, a francia középpályás, Olivier Dacourt pedig a Fulhambe került.

A Manchester City izraeli védője, Talil Ben Haim a Sunderlandbe igazolt. A Portsmouth kölcsönvette a Bayer Leverkusen görög csatárát, Teofanisz Gekaszt. A Liverpool nemet mondott a Newcastle Unitednek, a Szarkák Sami Hyypiät szerették volna megszerezni. A Hamburger SV a Schalke középpályásával, Albert Streittel, és a Nantes dán középhátvédjével, Thomas Gravgaarddal erősített. A Karlsruher SC kölcsönvette a Wolfsburg focistáját, Mahir Saglikot. A Borussia Dortmund szerb védője, Antonio Rukavina kölcsönbe a másodosztályú 1860 Münchenbe került.

A West Ham United védője, Calum Davenport kölcsönbe a Sunderlandhez szerződött. A Wigan Athletic szenegáli csatárát, Henri Camarát a Stoke City vette kölcsön. A Siena megszerezte a Torino támadóját, Nicola Amorusót, a torinóiak pedig Genoa középpályásával, Andrea Gasbarronival erősítettek. A Catania támadója, Gianvito Plasmati az Atalantában kötött ki. A West Bromwich Albion leigazolta az argentin San Lorenzo középpályását, Juan Carlos Menseguezt. A Bayer Leverkusen megszerezte az 1. FC Nürnberg görög csatárát, Angelosz Hariszteaszt.

www.infosport-focivilag.hu