Összeesőben a Disney árfolyama

Vágólapra másolva!
Jelentős, 10 százalékos veszteségbe küldte a Disney árfolyamát a zárás utáni kereskedésben a társaság pénzügyi évének december 27-én zárult első negyedének izmos buktája.
Vágólapra másolva!

A mesecég eredményének és árfolyamának komoly visszaesés mögött elsősorban a vártnál lényegesen gyengébb dvd-eladások állnak, emllett nem támogatta a kurzust a kábelhálózatok számára forgalmazott kereskedelmi produkciók értékesítésének visszaeése sem. A társaság a vizsgált időszakban 845 millió dollár eredményt hozott össze - ez részvényenként 45 cent osztalékot jelent - szemben az egy évvel korábbi 1,25 milliárd dollárral - részvényenként 63 centtel. A csökkenést az sem tudta ellensúlyozni, hogy két latin-amerikai fizetős tv-hálózat számára jelentősen tudták növli értékesítésüket.

A Disney bevételei a negyedévben egy év alatt 8 százalékos esés nyomán 9,6 milliárd dollárra méréklődtek. Az elemzői várakozások 10,1 milliárd dollár bevételi várakozást és részvényenként 52 centes eredményt mutattak.

A társaság film- és tv stúdiói 26 százalékos bevételcsökkenést szenvedtek el ebben az időszakban az egy évvel korábbihoz mérten, működési eredményük pedig 64 százalékkal 187 millió dollárra zsugorodott. A Disney még olyan "tuti sikerekkel" is nehéz negyedévet zárt, mint a High School Musical 2, a Karib tenger kalózai vagy a Ratatouille.