Vágólapra másolva!
A Newcastle United a januári átigazolási időszakban megvált egyik legjobbnak tartott játékosától, a kapus Shay Giventől, akit a Manchester City vett meg jó pénzért, és a Szarkák a helyére senkit sem igazoltak. A newcastle-i együttesben így jelenleg Steve Harper véd, akinek januárban a szerződését is meghosszabbították, ami mindenképpen jelzésértékű abból a szempontból, hogy a klubnál hosszú távon számítanak rá.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a Newcastle nem szeretne a nyáron erősíteni a kapusposzton, legalábbis olasz lapértesülések szerint: a Tuttosport ugyanis úgy tudja, hogy az angol egyesület kiszemeltje nem más, mint az AC Milan brazil kapusa, Dida.

A dél-amerikai hálóőr a mostani szezonig alapember volt csapatában, azonban a milánóiak a nyáron visszahívták a korábban rendszeresen kölcsönadott Christian Abbiatit, és jelenleg ő élvezi Carlo Ancelotti bizalmát. Eddig az összes bajnokin Abbiati állt a kapuban, és Didának csak az UEFA-kupa-mérkőzések, illetve a Coppa Italia-meccsek maradtak, aminél értelemszerűen több játéklehetőséget szeretne.

Dida szerződése 2011-ig érvényes, és a kontraktusa értelmében évi négymillió eurót keres - ami meglehetősen sok egy cserekapusnak. Mindez alapján nincs kizárva, hogy a milánóiak is belemennének egy transzferbe megfelelő ajánlat esetén - az pedig sok mindenről árulkodik, hogy az olasz újság szerint Dida angol nyelvleckéket vesz mostanában.

További átigazolási hírek:
A Borussia Dortmund végleg megszerezte a Bayern Münchentől kölcsönkapott középhátvédet, Mats Hummelst. Az SM Caen csatára, Steve Savidan 2012-ig meghosszabbította szerződését. Az Athletic Bilbao védője, Ander Murillo 2011-ig aláírt a klubjához. A Sampdoria középpályása, Angelo Palombo a nyáron a Fiorentiába igazolhat.

www.infosport-focivilag.hu