Vágólapra másolva!
Marcello Lippi, az olasz nemzeti együttes szövetségi kapitánya szerint a brazil labdarúgó-válogatott jelenleg erősebb, mint az ő csapata.

A talján szakember minősítése az után látott napvilágot, hogy kedd este, a londoni barátságon mérkőzésen a dél-amerikai ország csapata Elano és Robinho első félidei góljaival 2-0-ra legyőzte a világbajnoki címvédőt, véget vetve ezzel egyszersmind Lippi 31, veretlenül megvívott meccsből álló sorozatának is.


Az első brazil gól

"Félve játszottunk, túlságosan is tiszteltük a brazilokat. Ezzel együtt ígérhetem, hogy másfél éven belül, a dél-afrikai világbajnokságra a miénk lesz az erősebbik csapat. Válogatottunk jelenleg átalakulóban van" - mondta Lippi, aki megjegyezte, hogy ha a bíró megadja Fabio Grossónak a kapitány szerint teljesen szabályos találatát 0-0-nál, alighanem más lett volna a végeredmény "a világ pillanatnyilag kétségtelenül legjobb csapatával szemben".


Robinho szép gólja Pirlo hibája után

Dunga, a brazilok szakvezetője a találkozót követő sajtótájékoztatón úgy vélekedett, hogy amióta a posztot betölti, az egyik legjobb meccsét játszotta együttese.

"Tanulmányoztuk Itália játékát, taktikáját, s kitűnő futballal rukkoltunk elő, ráadásul azzal az alázattal fociztunk, ami alapvető ahhoz, hogy nagy csapat legyünk" - így a szövetségi kapitány, aki az újságírói kérdésre, hogyan ítéli meg a Real Madrid exfutballistájának, Robinhónak a teljesítményét, így fogalmazott: "Mindannyian ismerjük Robinho kvalitásait, de nemcsak ő, mindenki jól játszott nálunk."