Vágólapra másolva!
Ryan Giggs 2010 júniusáig szólóan egy évvel meghosszabbította szerződését a Manchester Uniteddel, ahol 1991 óta futballozik.

Az angol bajnoki címvédő, Bajnokok Ligája-győztes csapat emblematikus figurájának most júniusban járt volna le a szerződése, és szó volt esetleges visszavonulásáról is, de a felek újfent a közös folytatásban állapodtak meg.

A 35 éves walesi balszélső bemutatkozása óta klubrekordot érően 787 alkalommal játszott eddig a MU-ban, több ízben is kulcsfontosságú szerepet vállalva a hazai és nemzetközi diadalokban.

"Teljesen fittnek érzem magam, s jobban élvezem a futballt, mint bármikor korábban" - jelentette ki Giggs csütörtökön, a szerződéshosszabbítás aláírását követően. "Ez egy magával ragadó fiatal csapat, kiváló a hangulat az öltözőben, s részese akarok lenni a további sikereknek is."

Giggs a Manchester Uniteddel eddig tíz angol bajnoki címet, két BL-, négy FA-kupa- és két Ligakupa-elsőséget gyűjtött be. Vasárnap győztes gólt szerzett a West Ham United (1-0) ellen, s ezzel eddigi mind a 17 Premier League-szezonjában eredményes tudott lenni.

"Ryan hamisítatlan profi, rendkívül hiteles játékos, aki mindig győzni akar, és bármelyik gyerekre inspirálóan hat, aki labdarúgó akar lenni. Változatlanul igényt tartunk a szolgálataira, és szeretnénk továbbra is hasznosítani tapasztalatait" - jelentette ki Sir Alex Ferguson, a MU vezetőedzője.