A jövő héten demózzák a szupergyors mobilnetet

Vágólapra másolva!
Az Ericssson a jövő héten élőben is bemutatja majd HSPA+ elnevezésű mobilinternetes technológiáját, amely minden eddiginél gyorsabb, másodpercenkénti 42 megabites letöltési sebességet biztosít.
Vágólapra másolva!

A társaság a barcelonai Mobile World Congress szakkiállításon kerít majd sort a bemutatóra, melyen saját fejlesztését, az Ericsson Mobile Broadband Routert fogják használni. Ezt a hálózati eszközt a jelenleg elterjedt, vezetékes internetkapcsolatot a lakásban szétosztó wifi-routerek alternatívájául szánják. A cég közleménye szerint a HSPA technológiát már tesztelik az ausztrál Telstra szolgáltató hálózatán, ám ott csak 21 megabites másodpercenkénti sebességet tudtak elérni.

A HSPA+ megoldás azonban egyszerre két frekvenciasáv felhasználásával biztosítja az adatok átvitelét, így a letöltés sebességét alkalmazásával duplájára, vagyis 42 megabit/s-ra lehet növelni. Ilyen sebesség mellett másodpercenként több mint 5 megabájt adatot lehet a számítógépre vagy mobiltelefonra letölteni, azaz egy DVD tartalmát nagyjából negyed óra alatt lehet átküldeni az interneten. A HSPA+ technológia várhatóan még 2010 előtt elérhető lesz a cég várakozásai szerint.