Vágólapra másolva!
Az Iveco magyarországi képviselete 25 milliárd forint bevételt ér el 2008-ban, ugyanannyit mint egy évvel korábban, miközben tavaly is megőrizte piacvezető pozícióját a középkategóriás tehergépjárművek szegmensében - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a vállalat a nehéz gazdasági körülmények ellenére tavaly több mint 23 százalékos részesedést ért el a teljes tehergépjármű-piac összértékesítéséből.

Az Iveco 2008-ban összesen 1680 tehergépjárművet adott el, 2007-ben ugyan 3 százalékkal többet értékesített a vállalat, ám tavaly is megőrizte piacvezető pozícióját, mintegy 45 százalékos részesedéssel a 6,1-15 tonna közötti tömegű, középkategóriás teherautók értékesítésének területén.

A vállalat magyar hálózatának teljes árbevétele a gépjármű- és alkatrész-értékesítésekből, valamint a szerviz és egyéb szolgáltatásokból származik.

A könnyűkategóriás szegmensben, a 3,5-6 tonna közötti gépjárműveknél is mintegy 45 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak a magyar képviselet, hasonlóan a 2007-eshez. Tavaly ebben a kategóriában összesen 820 darab Iveco modell talált gazdára Magyarországon.

Az Iveco a 15 tonna feletti, nehézkategóriás járművek területén mintegy 14 százalékkal növelte eladásait 2008-ban, miközben a szegmens teljes értékesítése mindössze 3 százalékkal bővült. Az említett időszakban 477 darab tehergépjárművet adott el a vállalat a magyar piacon.

Gyöngyössy István, az Iveco igazgatója szerint az idén a cég egyik fontos feladata az is, hogy segítse a tehergépkocsi üzemeltetőket a válság átvészelésében, a helyes túlélési stratégia megtalálásában és kialakításában - áll a közleményben.