Vágólapra másolva!
 

A Bayern München jelenleg csak a második helyen áll a Bundesligában a Hoffenheim mögött, de a szakértők nagy része úgy véli, hogy a müncheni gárda előbb-utóbb megelőzi a szezon meglepetéscsapatát, és begyűjti az újabb bajnoki címet.

A bajorok egyik kulcsemberének a francia Franck Ribéry számít, akit az előző idényben a Bundesliga legjobb játékosának választottak, és ha így folytatja, akkor a mostani pontvadászatban is számíthat valami hasonló elismerésre - a pletykák szerint azonban többször nem lesz erre lehetősége, mivel mást sem lehet hallani, minthogy hamarosan elhagyja a Bayernt.

A középpályást az elmúlt hetekben kapcsolatba hozták többek között a Manchester Cityvel, a Juventusszal, a Real Madriddal és az FC Barcelonával is. Főleg utóbbi klub érdeklődését tartották komolynak, egyes sajtóhírek szerint a katalánok Thierry Henry esetleges pótlására szemelték ki Ribéryt.

Tovább erősítette a híreszteléseket, hogy a müncheniek elnöke, Franz Beckenbauer maga is úgy nyilatkozott, hogy ha a focista távozni akar, akkor nem tartóztatják. A Bayern híveinek azonban nem kell aggódniuk, legalábbis a focista szerint, hiszen Ribéry a minap egy nyilatkozatában elárulta: esze ágában sincsen elhagyni a bajorokat, azaz szeretné kitölteni 2011-ig szóló szerződését.

A Juventus érdeklődik a Schalke 04 horvát középpályása, Ivan Rakitic iránt. A Borussia Dortmund paraguayi csatárát, Nelson Haedo-Valdezt a Fenerbahce vinné.

A Hertha BSC kiszemeltje a Grasshopper-Club argentin csatára, Raúl Marcelo Bobadilla. Az Internazionale fiatal jobbhátvédjét, Davide Santont az Arsenal figyeli.

A Málaga középpályását, Javi Calleját az RC Deportivo szeretné leigazolni.

www.infosport-focivilag.hu