Vágólapra másolva!
Vízálló túrafényképezőgép, kirándulós digitális fényképezőgép, és bridge-méretű félprofi masina hússzoros zoommal, full-HD-s videorögzítéssel - a Canon bemutatta legújabb Powershotjait.
Vágólapra másolva!

A legolcsóbb kategóriát képviselő A480-as modellről már korábban beszámoltunk, a most bejelentett újdonságok közül ez az egyetlen, amelyben még nem a cég új, Digic 4 nevű képfeldolgozó processzora dolgozik. A következő hónapokban két másik, kicsivel nagyobb tudású típus, az A1100 IS és az A2100 IS követi majd az alapgépet. Érdekesebb új modell a vízálló kivitelben készülő Powershot D10-es, amellyel legfeljebb tíz méter mélyre lehet merülni, de azt is elviseli, ha egy-másfél méter körüli magasságból leejtik, de állja a port, és túléli a -10 Celsius fokig a hideget is. Képérzékelője 12,1 megapixeles felbontásban rögzíti a képeket, emellett automatikus témabeállítási funkcióval is rendelkezik, valamint a kültéri használatot segítendő, biztos rögzítést lehetővé tevő szíjakat is mellékelnek hozzá, a bemozdult képeket pedig optikai képstabilizátor segít eliminálni. Magyar ára egyelőre nem ismert, az USA-ban nyolcvancezer forintnak megfelelő nettó áron fog debütálni a PC World információi szerint.

Forrás: [origo]
A strapabíró Powershot D10-es

Hegymászáshoz ugyan nem, de kiránduláshoz vagy nyaraláshoz már optimális lehet a Powershot SX200-as modell, amelynek optikája nagylátószögű fotózás mellett 12-szeres optikai nagyítást is lehetővé tesz, és képstabilizátorral is rendelkezik. Ugyancsak 12,1 megapixeles fotókat tud rögzíteni, emellett 720p (1280x720 pixeles) felbontású HD-videókat is tud rögzíteni, az automata funkciók mellett pedig kézi beállítására is mód lehet. Az SX200-ast HDMI-csatlakozóval is felszerelik, így egyszerűen lehet újabb lapos képernyős televíziókhoz is csatlakoztatni - az amerikai boltokban 85 ezer forintnak megfelelő áron lesz kapható. A nagylátószögű optikát leszámítva hasonló funkciókat biztosítanak majd a praktikusság helyett inkább a divatos kinézetre optimalizált Powershot GD960 és GD970 modellek is.

Forrás: [origo]
Sokat tud a Powershot SX200-as

Új modellel gyarapodik a Canon bridge-modelleinek köre is: a Powershot SX1 IS típus már közel akkora, mint egy tükörreflexes típus, és elsősorban félprofi felhasználóknak szánják. Hátoldali, szélesvásznú LCD-je kihajtható, képstabilizátorral is felszerelt optikája hússzoros zoomot biztosít (28 mm-től 560 mm-ig), a masina extrája pedig az, hogy 10 megapixeles fotókat, és full-HD (1080p) felbontású videókat is képes rögzíteni, HDMI-csatlakozón keresztül pedig újabb tévékhez is egyszerűen csatlakoztatni lehet. A kézi beállítások és a RAW digitális negatívok rögzítési lehetősége mellett a kezdőknek szánt automata fotós funkciók is helyet kapnak a gépben, amely nettó 140-150 ezer forintnak megfelelő áron debütál majd a tengerentúlon áprilisban.

Forrás: [origo]
Full-HD-s videót is rögzít a Powershot SX1

Ugyancsak HD-videofelvételi lehetőséget kínál a divatos külsejű, többféle - arany, ezüst, rózsaszín és kék - színben megjelenő új IXUS 110 IS, amely nagylátószögű fotózást, és 4-szeres optikai zoomot kínál, 12,1 megapixeles fotókat készít, és ugyancsak csatlakoztatható lapos tévékhez.