Vágólapra másolva!
Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) általánosságban egyetért a Reformszövetség által kidolgozott javaslatokkal, mert olyan lépéseket irányoznak elő a következő évekre, amelyek - eltökélt és erőteljes megvalósítást feltételezve - ismét növekedési pályára állíthatják a magyar gazdaságot.
Vágólapra másolva!

Az AmCham közleménye szerint a kamara egyetért a Reformszövetséggel abban, hogy a jelenlegi súlyos gondok legfőbb oka a hanyatló versenyképesség, az alacsony szintű foglalkoztatás, illetve az, hogy túlságosan kevesen fizetnek adókat és vesznek részt a közterhek viselésében. A bajok okaként a közlemény megemlíti még a túlköltekező és túlságosan nagy méretű államot is.

Az AmCham úgy véli, hogy az állami kiadások jelentős lefaragásával számottevően javulna az ország nemzetközi versenyképessége. A közlemény szerint a külföldi befektetők vezető képviselőjeként az AmCham húsz éve támogat olyan gazdaságpolitikai elképzeléseket, amelyek Magyarország nemzetközi versenyképességének javítását célozzák.

Ezért a kamara igazgatótanácsa - miután alaposan végiggondolta és megvitatta a Reformszövetség által kidolgozott programot - arra a megállapításra jutott, hogy a benne megfogalmazott javaslatok egybeesnek az AmCham legfőbb célkitűzésével, ezért kifejezésre juttatja a program iránti támogatását.