Vágólapra másolva!
Teljesítette a tavalyi évre vonatkozó terveit a francia Vivendi. Európa legnagyobb szórakoztatóipari csoportja az idén is jó eredményekre számít a gazdasági válság ellenére. Főként a videójáték üzletágban számítanak jelentősebb felfutásra.
Vágólapra másolva!

Mint elemzők megjegyzik, a társaság elsősorban annak köszönheti jó eredményeit, hogy a többi nagy médiacégtől eltérően nincs annyira kitéve a hirdetési piac hullámzásainak, mivel a csoport fő tevékenységi területe a távközlés, az internet, a fizetős tévé, a lemezkiadás és az online videójáték.

A Vivendi hétfőn közzétett eredménybeszámolója szerint az üzemi eredmény 4,9 százalékkal 4,95 milliárd euróra nőtt tavaly, miután akvizícióknak köszönhetően 17,2 százalékkal 25,4 milliárd euróra nőtt a bevétele. A kiigazított adózott eredmény kis mértékben visszaesett, 2,74 milliárd euróra, részvényenként 2,34 millióra az egy évvel korábbi 2,83 milliárdról, 2,44 euróról az megvásárolt cégek integrálásának költségei miatt.

A csoport vezetése az osztalék 7,7 százalékos emelését javasolja 1,40 euróra. A társaság arra számít, hogy az idén az Ebita-eredmény növekedése meghaladja a tavalyi mértéket, a bevételek alakulásáról azonban nem tettek közzé előrejelzést.