Vágólapra másolva!
Öt magyar csapat, a Domino Honvéd, a TEVA-VasasPlaket, a ZF-Eger, a Szeged-Beton VE, valamint az Uniqua-UTE részvételével ősszel indul a vízilabda Inter Liga, amelyben szerb, román és szlovák együttesek is szerepelnek.

Az erről szóló szándéknyilatkozatot csütörtökön fogadták el a közép-európai klubcsapatok - adta hírül a vlv.hu.

Az egyesületek célja, hogy egy újabb nívós versenysorozattal gyarapítsák az európai kupaküzdelmek sorát, egyben további lehetőséget adjanak a sportág fejlődéséhez és ismertségének növeléséhez.

Az Inter Liga létrehozásának gondolata nem új keletű. A magyar, a szerb és a horvát szövetség már az elmúlt években felvetette egy közös versenysorozat létrehozásának lehetőségét, a tényleges megvalósítás azonban elmaradt.

A szerepléssel és az Inter Liga versenynaptárának kialakításával kapcsolatban fontos hazai szempont, hogy a program illeszkedjen a már meglévő kiemelt kupasorozatokhoz (Euroliga és LEN-kupa), illetve a bajnoki mérkőzésekhez.

A versenysorozat 2009 szeptemberében indul, a lebonyolításról a következő évad nemzetközi és hazai versenynaptárának ismeretében döntenek. A vlv.hu információi szerint a szervezők megvárják az Euroliga rendszerének megváltoztatásáról tervezett döntést, amely a közeljövőben várható.

Az Inter Ligában résztvevő csapatok: Domino Honvéd, TEVA-VasasPlaket, ZF-Eger, Szeged-Beton VE, Uniqua-UTE, VK Raiffeisen Partizan Beograd (szerb), VK Vojvodina OTP Banka Novi Sad (szerb), CSM Leonardo Oradea (román), Hornets Kosice (szlovák)