Vágólapra másolva!
Aligha kérdéses, hogy a múlt héten a klubcsapatok közül a Liverpool nyújtotta a legjobb teljesítményt, hiszen a Vörösök előbb a Real Madridnak, majd a Manchester Unitednek rúgtak egy négyest - nem csoda, hogy három játékosuk is bekerült álomcsapatunkba. A védelembe viszont két olyan futballistát is beválogattunk, akik nem topligában kergetik a labdát.

Kapus:
Manuel Almunia (spanyol, Arsenal): Az Ágyúsok ugyan 1-0-ra kikaptak az AS Romától a BL nyolcaddöntőjének visszavágóján, de végül tizenegyesekkel kiverték az olaszokat - köszönhetően annak, hogy Almunia kivédte Mirko Vucinic gyenge próbálkozását. A spanyol portásnak a hét végén is akadt védeni valója, annak ellenére, hogy csapata 4-0-ra verte a Blackburn Roverst - a BBC-n még a hét vége válogatottjába is bekerült.

Hátvédek:
Miso Brecko (szlovén, 1. FC Köln): Ritkán fordul elő, hogy egy jobbhátvéd kétszer is eredményese legyen egy találkozón, az pedig még ritkábban, hogy a csapata ennek ellenére is vereséget szenvedjen. A szlovén válogatott védőnek éppen ezt kellett átélnie a hét végén, hiszen ő hiába futballozott eredményesen, a Kecskések 4-2-re kikaptak a Borussia Mönchengladbachtól.

Darren O'Dea (ír, Celtic): Skóciában a hét végén rendezték a Ligakupa döntőjét, ahol a két ősi rivális, a Celtic és a Rangers találkozott egymással. A rendes játékidőben nem született gól, a hosszabbításban pedig a Kelták középhátvédje, O'Dea szerzett vezetést egy szögletet követően - a bekk a kezdő tizenegybe is nagy meglepetésre került be, de nyerő embernek bizonyult.

Szergej Ignasevics (orosz, CSZKA Moszkva): Az orosz bajnokság nyitófordulójában a nagy esélyesek közül a CSZKA nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt, a fővárosi gárda idegenben verte 3-0-ra a Szaturn Ramenszkojét. A meccsen a moszkvaiak középhátvédje, Ignasevics két gólt ért el, míg hét közben, a Sahtar Doneck elleni UEFA-kupa-mérkőzésen a védekezésben nyújtott kiemelkedőt.

Fábio Aurélio (brazil, Liverpool): A Vörösökre két elképesztően nehéznek ígérkező mérkőzés várt a múlt héten, de mindkettőt pazar teljesítménnyel, magabiztosan nyerték meg, négy gólt rúgva a Real Madridnak és a Manchester Unitednek is. Aurélio főleg utóbbi meccsen remekelt, levette a pályáról Cristiano Ronaldót, és rúgott egy pazar szabadrúgásgólt is.

Középpályások:
Steven Gerrard (angol, Liverpool): A liverpooli gárda csapatkapitánya a Real Madrid elleni BL-meccsen olyan teljesítményt nyújtott, hogy Zinédine Zidane kijelentette róla: jelenleg ő a világ legjobbja. Ez talán túlzás, de az tény, hogy Gerrard fantasztikus formában van, és a madridiak elleni dupláját a hét végén a Manchester United elleni rangadón egy találattal és egy gólpasszal fejelte meg.

Thomas Kahlenberg (dán, Auxerre): Az egykori francia élcsapat manapság már csak a középmezőnyben szerénykedik a Ligue 1-ben, de a hét végén nagy meglepetést okozott azzal, hogy idegenben legyőzte a listavezető Olympique Lyont. A diadal fő letéteményese a dán karmester volt, aki remek teljesítményére az utolsó percekben egy góllal tette fel a koronát - amiért nyolcas osztályzatot kapott a L'Équipe-től.

Michael Essien (ghánai, Chelsea): Több, mint fél éves kihagyás után tért vissza a pályára a londoniak védekező középpályása, aki a jelek szerint az elmúlt időszakban megtanulta a góllövés mesterségét is. Essien ugyanis mindkét meccsen betalált a múlt héten, a BL-ben a Juventus, a bajnokságban pedig a Manchester City hálóját vette be - miközben alapfeladatát is remekül látta el.

Forrás: AFP

Essiennek a védekezésen felül fontos gólokra is volt ereje

Sebastian Giovinco (olasz, Juventus): A torinói drukkerek már nagyon várták, hogy a fiatal középpályás több játéklehetőséget kapjon Claudio Ranieritől, és Giovinco lassan kezdi bizonyítani, hogy miért tartják óriási tehetségnek. A Chelsea elleni BL-meccsen csereként beállva új lendületet adott a csapatnak, a hét végi, Bologna elleni bajnokin pedig végig kiválóan focizott, és egy gólt is szerzett.

Csatárok:
Grafite (brazil, VfL Wolfsburg): A Felix Magath irányította gárda egyre feljebb lép a tabellán a Bundesligában, és a Schalke 04 hétvégi legyőzésének köszönhetően immár a harmadik helyen áll. A gelsenkircheniek ellen ismét a megszokott csatárduó villogott, amelyből Grafite ezúttal mesterhármast ért el.

Forrás: AFP

Grafite nem sokáig marad a Wolfsburg játékosa, ha így termeli a gólokat

Fernando Torres (spanyol, Liverpool): A középpályás Gerrard mellett a spanyol csatár volt a liverpooliak kulcsfigurája a múlt héten. Torresnek az Atlético Madrid játékosaként nem nagyon ment a Real ellen, most viszont fantasztikusan futballozott, és ezt a remek formáját a Manchester United ellen is átmentette - mind a két meccsen gólt szerzett.

www.global-soccer.eu