Pozitív nyitás és jó hangulat a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 90,30 pontos emelkedéssel, 9943,13 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,92 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint pozitív hangulat várható. Délelőtt az eurózónában megjelenő fogyasztói árindex, délután pedig az amerikai makrogazdasági adatok befolyásolhatják a kereskedést.

A vezető papírok közül az OTP megpróbálkozhat "megküzdeni" az 1700 forintos szinttel, a Molnál viszont a fő trend továbbra is lefelé mutat, így esetében az emelkedés csak korrekciót jelent. A Richternél kérdéses, hogy folytatni tudja-e a pénteki ralit - fejtette ki az elemző.

Réczey Zoltán, a Buda-Cash Brókerház elemzője szintén arra számít, hogy folytatódik az emelkedés a részvénypiacon. Véleménye szerint elsősorban a bankrészvények szerepelhetnek jól a hazai és a nemzetközi piacokon is, miután a hétvégén újabb megoldási javaslatok körvonalazódtak a külföldi bankszektor problémás eszközeire vonatkozóan.

Abban mindkét elemző egyetértett, hogy pozitív fordulat jelei mutatkoznak a befektetői hangulatban, így a hét további részére is optimista kereskedést valószínűsítenek.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett bejelentés szerint az OTP újabb 500 000 részvényt vásárolt saját papírjaiból, így a tulajdonában már több mint 24 millió darab papír van.