Vágólapra másolva!
Bizonyos időszakra munkanélkülivé tenné 1600 dolgozóját - a teljes létszám több mint 15 százalékát - a Finnair légitársaság. Mint pénteken bejelentette, áprilistól két hét és három hónap közötti időtartamra válna meg a dolgozók egy részétől.
Vágólapra másolva!

Három hóónapnyi időszakra a Finnair dolgozói a jelentések szerint nem kapnák meg rendes bérüket. A lépéstől 7 millió eurónyi pénzt megtakarítását várja a vállalat.

A Finnair már korábban megkezdett egy takarékossági programot, összesen 100 millió eurós költségcsökkentés céljával. Ezt azonban a duplájára szeretné növelni. A hónap elején egy nagyobb, a fedélzeten szolgálatot teljesítő személyzet létszámának 2400 fős átmeneti csökkentését helyezte kilátásba, miután kiderült: a tavalyi utolsó negyedévet 44 millió eurós veszteséggel zárta. Egy évvel korábban 27 milliós nyeresége volt.

A részleges munkanélküliség időtartamát a munkaterület jellegétől teszi függővé a Finnair - derül ki a jelentésekből.

Tavaly egy tervezett 400 fős elbocsátást azzal a megjegyzéssel jelentett be a társaság, hogy amennyiben a dolgozók elfogadják fizetésük csökkentését, eláll elbocsátásuktól. A dolgozók a javaslatot elvetették.