Oroszországba mentek az első Alfa Buszok

Vágólapra másolva!
Elindult az Alfa Busz Járműgyártó Kft. első buszszállítmánya Magyarországról Leningrád megyébe; az első szállítmánnyal 5 buszt szállítanak a megrendelőhöz.
Vágólapra másolva!

A társaság 2007 decemberében kötött szerződést a Leningrád megyei önkormányzattal 50 darab Székesfehérváron készült busz szállítására. Az Alfa Busz Kft. pénteki közleménye szerint az 50 Volvo alvázra szerelt távolsági busz szállításáról szóló szerződés értéke meghaladja a 10 millió eurót.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a válság ellenére egyre több megrendelést kap a székesfehérvári cég, ezért áprilistól 50-nel emelik az alkalmazottak létszámát.

A megrendelt buszok távolsági járatként üzemelnek majd, Arhangelszk, Murmanszk, Szentpétervár, Helsinki és Tallinn irányába szállítják az utasokat.

A székesfehérvári Alfa Busz csoport jelenleg több mint 250 dolgozót foglalkoztat. A 2009-es évre 12 milliárd forintos árbevételt terveznek.

A cég a Volvóval közösen a környező országokban, Csehországban, Szlovákiában, Horvátországban és Romániában indul tendereken. A társaság a már meglévő szerződésen túl, az orosz piacon további partnereket keres. Április elején egy moszkvai delegációval tárgyalnak, de a potenciális állami megrendelőkön túl orosz magáncégek is érdeklődnek járműveik iránt - olvasható a cég közleményében.