Magyar Ferrari-siker Monzában

Vágólapra másolva!
Remekül folytatódott a Warm Up Racing versenyhétvégéje a Ferrari Challenge idei első helyszínén, Monzában.
Vágólapra másolva!

Fotó: Körber László

Válint Ferrarijának hátsó diffúzora húzza fel a vizet a pálya aszfaltjáról
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


A pénteki edzés sikerekhez méltóan a magyar csapat szombaton megszerezte a pole pozíciókat. Az új rendszerben két részre osztották az ötvenperces időmérő edzést, és közbeiktattak egy nyolcperces szünetet, így a többpilótás autókban helyet tudnak cserélni a versenyzők.

A száraz körülmények között zajló időmérő első felében a magyar pilóták az első két helyre hozták a Ferrarikat. A folytatásban Válint Tibor a célegyenes végén lévő sikánban megcsúszott a hideg gumikon, és a biztonsági zónában landolt versenyautójával - ezután az autó gyengébb lett, csupán a hatodik helyre kvalifikálta magát.

Fotó: Körber László

Spitzmüller Csabával a Ferrari TV munkatársai készítettek riportot az időmérő után


Csapattársa, Spitzmüller Csaba szenzációs formát mutatva 1:54:879-es időt autózva pole pozícióba hozta az F430-ast. A második a francia Stephane Clareton lett, 9 tized másodperccel lemaradva, őket a német Frank Gelf követte 1:55:880-as idejével. Az új szabályok értelmében a második verseny indulási sorrendje az első verseny leggyorsabb körei alapján áll fel.

Nemcsak az időközben cseperegni kezdett eső, hanem technikai problémák is nehezítették a Warm Up Racing munkáját, de ezeket sikerült az utolsó pillanatban elhárítaniuk a szerelőknek, így mindkét Ferrarival fel tudtak állni a rajtrácsra. Spitzmüller autójának bal hátsó részét még a rajt előtt is egyengetni kellett, mert gumimelegítés közben eltalálta szalagkorlátot.

Fotó: Körber László

A Warm Up Racing. Vezetik a csapatbajnokságot


Izgalmas versenyt produkálva Spitzmüller Csaba rajt-cél győzelmet aratott. A második helyen a francia Jean Marc Bachelier végzett, nagy csatában. Válint Tibor három versenyzőt előzött meg, ezzel feljött a dobogóra. Ráadásul a leggyorsabb kört is ő futotta, ezzel biztosította magának a vasárnapi verseny első rajtkockáját. Csapattársa a negyedik időt produkálta a szokottnál jobban fogyó bal hátsó gumijával, amelyet a sérült karosszéria folyamatosan gyalult.

Spitzmüller Csaba 21 pontot gyűjtött szombaton, Válint Tibor 17-et. Ez összesen 38 pont, mellyel pillanatnyilag a magyar Warm Up Racing vezeti a Ferrari-csapatok versenyét. Úgy tűnik, komolyan számolni kell velük idén.

Ferrari Challenge Európai Shell Kupa időmérő edzés eredménye:

1.Spitzmüller Csaba1:54:879Warm Up Racing
2.Stephane Claredon 1:55:768 Stradale Automobile
3.Frank Gelf 1:55:880 Eberlein Kassel
...
6.Válint Tibor 1:56:196 Warm Up Racing



Ferrari Challenge Európai Shell Kupa 1. versenyének eredménye:

1.Spitzmüller Csaba Warm Up Racing
2.Jean Marc Bachelier Motor/Piacenza
3. Válint Tibor Warm Up Racing
Leggyorsabb kör: 2:09:107 Válint Tibor
Legnagyobb sebesség: 271,5 km/óra Válint Tibor



Az [origo] Ferrari Challenge rovata a Warm Up Racinggel együttműködésben készül.