Vágólapra másolva!
Saját roncsprémiumot vezetett be az AAA Auto Group használtautó-kereskedő csoport Csehországban - jelentették be kedden Prágában a cég képviselői. A céges roncsprémium 10 ezer koronától 50 ezer koronáig terjed. Az AAA Auto ezzel szeretné fellendíteni az utóbbi hónapokban a nemzetközi válság miatt rendkívüli módon megcsappant keresletet a használt gépkocsik iránt.
Vágólapra másolva!

Az AAA Auto közlése szerint mindenki, akik a cég 16 csehországi telephelyén eladja autóját és egy másikat vesz, jogosult a roncsprémiumra. A cég a régi kocsit függetlenül annak műszaki állapotától és a gyártás évétől, felvásárolja. A cég már korábban hasonló intézkedést foganatosított a szomszédos Szlovákiában. Március közepétől kezdve így gyakorlatilag megduplázódott az ottani telephelyeken eladott gépkocsik száma. Szlovákiában az AAA Autó 500-tól 2000 euróig terjedő roncsprémiumot fizet. Most ezt a sikeres modellt szeretnék alkalmazni Csehországban is.

Az AAA Auto ugyanakkor más kedvezményt is felajánlott ügyfeleinek, vásárlóinak. Akik például hitelre vesznek autót, azoknak nem kell semmiféle készpénzzel rendelkezniük. A megvásárolt gépkocsira a cég elintézi és megfizeti az összes szükséges biztosítást.

Az AAA Auto csoport a gyenge összteljesítményre hivatkozva átmenetileg abbahagyta tevékenységét Magyarországon és Lengyelországban is, jelenleg Csehországra és Szlovákiára kíván összpontosítani. Anthony Danny, a csoport tulajdonosa a Hospodárské Noviny című cseh lapnak nyilatkozva elmondta: kezd megélénkülni a piac, s várható, hogy ez az év már jobb lesz a tavalyinál, és cég újra nyereséges lesz. A csoport további elbocsátásokat és telephely bezárásokat már nem tervez.