Vágólapra másolva!
Kisteleki István szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak a hátralévő négy világbajnoki selejtezőn négy vagy öt pontot kell gyűjtenie ahhoz, hogy megszerezze a pótselejtezőt érő második helyet a csoportban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a Napkelte csütörtöki adásában elmondta, a Málta elleni 3-0-s győzelem után "átszámolta" az összes hátralévő meccset, s arra a következtetésre jutott, ha a portugálok és a svédek elleni két hazai találkozón négy pontot szerez a csapat, "akkor nem nagyon tudjuk elkerülni azt", hogy második helyen végezzünk a csoportban.

"Öt ponttal, nagy valószínűséggel négy, de biztonságosabban öt ponttal megelőzünk vezető országokat a világban" - fogalmazott Kisteleki, hozzátéve: az sem elképzelhetetlen, hogy az utolsó mérkőzésen, Dániában ki-ki mérkőzésre kerül sor a hazaiakkal, s amelyik válogatott nyer, az lesz a csoportelső, egyben automatikusan vb-résztvevő.

Kisteleki emlékeztetett Erwin Koeman szövetségi kapitány szavaira, aki szerint a csapat jelen helyzetében a svédeknek és a portugáloknak győzniük kell Budapesten, s ez új helyzetet jelent.

A magyar labdarúgó-válogatott a máltaiak elleni, szerdai 3-0-s sikerével bebiztosította, hogy a júniusi fordulókat követően - amikor szabadnapos lesz - is biztosan a második helyen áll majd. A csoport harmadik helyét elfoglaló portugálokkal szemben a vesztett pontok tekintetében négy, a negyedik svédekkel szemben pedig egy pont az előnye Erwin Koeman együttesének.

A nyári körben a svédek és a dánok egymással találkoznak, a magyarok szempontjából így egy esetleges döntetlen lenne a legjobb eredmény, ráadásul szeptemberben a magyar-svéd mérkőzéssel párhuzamosan dán-portugál rangadót rendeznek, amelyen szintén pontot rabolhatnak egymástól a riválisok.

Az MLSZ elnöksége mindeközben csütörtöki ülésén, napirend előtt arról döntött, hogy levélben fordul a Puskás Ferenc-stadion illetékes vezetőjéhez, Kiss Györgyhöz, s kéri a létesítmény befogadóképességének 15 ezer fővel történő növelését.

A szerdai vb-selejtezőt a jelenlegi körülményekhez képest telt ház, azaz 35 ezer ember előtt rendezték meg. A létesítmény eredeti befogadóképessége közel 70 ezres, ám a felső karéjokat évek óta nem lehet használni biztonsági szempontok miatt.